Nasze produkty

Specjalizujemy się w produkcji wyrobów wędzonych w sposób tradycyjny, w wędzarniach z cegły szamotowej, opalanych szczapami drewna. Dzięki zastosowaniu tradycyjnego sposobu produkcji nasze wędliny charakteryzują się niską wydajnością, a co za tym idzie - wysoką jakością.

Kilogram gotowej wędliny uzyskujemy z około 1,2 kg mięsa wieprzowego. Do wyprodukowania naszych wędlin używamy polskiej wieprzowiny, w większości pochodzącej z okolicznych gospodarstw.

Stosujemy jedynie autorskie mieszanki przypraw składające się z podstawowych składników, jakie znajdą Państwo w każdym domu. Używamy świeżego czosnku, pochodzącego z upraw z terenu naszej gminy oraz własnoręcznie mielimy pieprz, ponieważ zależy nam na uzyskaniu najlepszego smaku i aromatu produktów.

Taka technologia produkcji, w połączeniu z tradycyjnym wędzeniem, pozwala zachować świeżość wędlin do 14 dni od daty produkcji.

W naszej masarni nie używamy zbędnych konserwantów, wzmacniaczy smaku ani fosforanów, które miałyby na celu zwiększenie wagi produktów. Nie dodajemy wypełniaczy, w efekcie większość naszych produktów jest bezglutenowa.